Næringsmiddel-ekstrudering
Sikre optimal produktkvalitet med den modulbaserte plattformen for prosessreguleringen
Dine fordeler:
- Ekstrudernær plassering
- Høy driftssikkerhet
- Lang levetid
- Servicevennlig, modulbasert oppbygging
Ekstrudering er kjernen i utallige produksjonsprosesser for næringsmidler og fôrstoff. Ekstrudere elter, blander, koker og porsjonerer for eksempel kornblandinger, cornflakes og pasta, teksturerte proteiner, ris tilsatt vitaminer og mat til kjæledyr. I tillegg til avansert teknologi og detaljert prosesskunnskap er temperaturen en viktig faktor.
Krav
For at produktene skal være like med tanke på kvalitet, konsistens og smak er nøyaktig og reproduserbar temperaturstyring nødvendig. Derfor må for eksempel en kokeprosess alltid følges nøye. Som oftest skifter man mellom forskjellige produktresepter, slik at prosesstempereringen i tillegg skal kunne justeres fleksibelt og automatiseres på en pålitelig måte. Sist, men ikke minst, er høy drifts- og produktsikkerhet samt energieffektivitet i hele prosessen et viktig mål. Den robuste ventilteknikken i den modulbaserte plattformen for prosessreguleringen oppfyller disse kravene.
Eksemplet viser kontrollert temperering av en ekstruder