Måling av innbryggingsvørter og kondensasjon på en effektiv måte
Den velkjente ølsmaken er et av de viktigste kriteriene for ølmerket ditt. Kontroller mengden innbryggingsvørter nøye under brygging, slik at kvaliteten er lik fra parti til parti. For å kunne utføre en effektiv jobb må du dessuten vite hvor energikrevende bryggingen er. Kondensasjonen som oppstår når vørteren varmes opp med damp i kjelen er en god indikator. Oppdag hvordan du kan måle både kondensasjon og innbryggingsvørter med kun ett instrument, slik at bryggingen effektiviseres og du sparer verdifull tid og energi!
Måling av gjennomstrømning og konsentrasjon av innbryggingsvørter for en jevn og god kvalitet på ølet.
Ølets gjennomstrømning, temperatur og konsentrasjon må måles kontinuerlig under brygging, fra bryggeriet til fermenteringstønnene, for å sørge for en konsekvent smak og alkoholprosent i hvert parti. Vørteren kokes i et vørterfat på en temperatur på over 80 °Celsius, slik at maltenzymet som oppsto i bryggeriet denatureres og avsettes. Koking fører til at vannet fordamper, og vørteren konsentreres til innbryggingsvørteren som er spesifisert for ølsorten. Ved slutten av vørterkokingen spesifiseres innbryggingsvørteren. I en varmeveksler kjøles vørteren ned til temperaturen som kreves for tilsetting av gjær, så føres den til gjæringstanken for fermentering.
Magnetisk-induktive gjennomstrømningsmålere kan kun måle gjennomstrømningen, ikke innbryggingsvørteren.
installeres i rørledningene for å kontrollere ølets konsentrasjon.
Coriolis-gjennomstrømningsmålere kan måle volum og konsentrasjon av innbryggingsvørter i øl. De er dog dyre å anskaffe seg, og vanskelige å håndtere på grunn av sin størrelse og vekt. Ikke alle modeller måler temperaturen.
Tradisjonelt sett måles mengden innbryggingsvørter manuelt ved prøving ved bruk av for eksempel en spindel.
Måling og styring på en systematisk og pålitelig måte
Maskinene dine skal sørge for at bryggingen foregår på en pålitelig og lønnsom måte, med optimal effektivitet. Bürkert kan hjelpe deg godt på veien med vår kompetanse innen utvikling og med vårt omfattende utvalg av produkter for væskeregulering, som for eksempel FLOWave Type 8098, målerinstrumentet for gjennomstrømning og konsentrasjon. Den store fordelen ved denne innovative gjennomstrømningsmåleren: Den kombinerer opptil tre konvensjonelle sensorer og måler gjennomstrømning, mengden innbryggingsvørter, temperatur og væskeegenskaper under brygging. Dette fører til lavere totale kostnader og intelligent automatisering av bryggeprosessen.
Optimer energibruk under måling av kondensasjon ved bruk av effektive løsninger.
Utfordringene som møter enhver bryggerimester
Det tekniske anlegget i bryggeriet ditt krever damp eller varmtvann for brygging, pasteurisering, sterilisering, vask og rens. Utfordringen: For høyt energiforbruk fører til redusert lønnsomhet og forbruker unødvendige ressurser. Du må vite den presise energimengden for hvert trinn i bryggeprosessen for å kunne arbeide effektivt. Ved å prosessere målingsdata i en varmekalkulator, mottar du dataene for bryggeprosessen i sanntid.
Hvorfor tradisjonell måling av kondensasjon kan være ugunstig
Tradisjonelle løsninger består av to temperatursensorer i frem- og bakløpet: én gjennomstrømningsmåler for damp og én varmekalkulator. Disse komponentene er imidlertid innviklet å installere, og kan låse seg raskere på grund av høye temperaturer.
Måling av gjennomstrømning med SAW-teknologi er løsningen
FLOWave Type 8098 kan måle mengden og temperatur for kondensasjon. Dersom du optimerer energistrømmen ved bruk av disse måleresultatene, blir anlegget ditt mer effektivt og energibalansen forbedres. Gjennomstrømningssensoren FLOWave Type 8098 fra Bürkert måler ikke bare gjennomstrømningsmengden, men også vørterens temperatur og konsentrasjon, slik at ølet flyter med konstant kvalitet. En fordel for produksjonen: Bryggerianlegget ditt kommer til å arbeide mer effektivt etter optimering. Ettersom FLOWave måler væske uavhengig av ledningsevne, kan du enkelt spesifisere varmemengde for kondensasjon. Dette medfører seg en avgjørende fordel: Med systemløsningen fra Bürkert kan du gjenkjenne og optimere energiforbruk for enkelte forbrukere.
8 årsaker til at bryggeanlegget ditt arbeider mer effektivt med FLOWave
Mål innbryggingsvørteren kontinuerlig for å spare tid og penger
Tradisjonelle gjennomstrømningssensorer kan ikke måle innbryggingsvørterens konsentrasjon. Til dette formål tar bryggerimesteren en prøve for hånd, kjøler den ned og måler innbryggingsvørteren med spindelen to ganger i gjennomsnittet per bryggeri. Med FLOWave Type 8098 automatiseres målingen av gjennomstrømning og konsentrasjonen for innbryggingsvørteren, nesten i forbifarten, slik at bryggerianlegget ditt effektiviseres i en fei.
Anlegg med manuell måling Anlegg med konstant, automatisert måling
for henting av prøver, nedkjøling, måling og dokumentasjon
Tid spart per arbeidsuke ved 9 brygginger per uke
Kondensasjon: Oppdag hvor mye du kan spare!
Tradisjonelle løsninger er ofte innviklede å installere, og koster mye. I stedet for en gjennomstrømningssensor, varmekalkulator og to temperatursensorer kan du simpelthen installere FLOWave Type 8098.
Den kompakte løsningen som monteres på kondensatlinjen detekterer mengder energi eller mulig forurensning som følge av eventuelle riss i varmeveksleren. I tillegg til effektiv bruk av energi gjør vi alt vi kan for at anlegget ditt skal ha en lang levetid.
Videoer om betjening osv.
Installering og betjening enkelt forklart: Her kan du se et stort utvalgt av videoer om FLOWave Type 8098.
FLOWave SAW-gjennomstrømningsmåler
- Uten noen som helst deler i målerøret
- Oppfyller hygienekrav, CIP-/SIP-kompatibel
- Ideelt egnet til væsker med lav eller ingen ledeevne
- Digital kommunikasjon, parametrisering via kommunikasjonsenhet, display og Wi-Fi
- Kompakt, lav vekt og lavt energiforbruk