Dele lenke via e-post
Ikke alle nødvendige felt var fylt
send epost

Bærekraft

Vi jobber med det – Bürkert er på sporet til klimanøytralitet

Som et familie-eid firma, har sosial og økologisk ansvar vært dypt rotfestet i Burkerts bedriftskultur, og også dokumentert i våre firma-verdier.

Dette er hvorfor bærekraft og klimabeskyttelse er viktige verdier for oss. Å hjelpe våre kunder innrette seg med høyere miljøstandarder er bare ett aspekt av dette; vi som et firma møter også økende behov for å redusere vårt eget miljømessige fotavtrykk. Å snakke om bærekraft er én ting – det som virkelig teller, er å gjøre det.

Det er derfor vi hos Bürkert har satt oss et klart mål: med prosjektet '203ZER0', hvor vi har som mål å bli klimanøytrale innen 2030.

Vårt mål

Klimanøytral inntil
2030

Vi er klar over at vår firmavirksomhet er forbundet med en belastning for vårt miljø, og at ressursene til vår planet er begrenset. Vi har gitt oss selv i oppdrag å behandle miljøvern på en strategisk måte hos Bürkert.

Vår vei til klimanøytralitet

Ansatte

Scope 3
  • E-mobilitet
  • Klimakompensasjon

Avdelinger

Scope 1 + 2
  • Bærekraftig konstruksjon
  • Miljøvennlig strøm
  • E-mobilitet
  • Klimakompensasjon

Produkter

Scope 3
  • Produktutviklingsprosess
  • Klimakompensasjon

Dagens aktiviteter hos Bürkert

Miljøvennlig strøm

Siden 2021 forsynes alle tyske avdelinger med miljøvennlig strøm. På den måten ble det oppnådd en CO2-utslippsreduksjon på > 90 % innenfor elektrisitetsområdet (basert på GHG-protokollstandarden). Dessuten rettes fokuset på utbygging av egne anlegg for produksjon av fornybar energi, tilsvarende som evaluering og implementering av tiltak for energireduksjon.

E-mobilitet

Bürkert-maskinparken utvides kontinuerlig med diverse E-kjøretøyer. Dessuten står det E-ladestasjoner til disposisjon ved alle anleggsavdelinger i Tyskland.

Klimakompensasjon

Vi er klar over at vår firmavirksomhet er forbundet med en belastning for vårt miljø, og at dette i dagens situasjon ikke kan unngås fullt ut. Derfor er det å kompensere for gjenværende utslipp ledd i vår helhetlige klimastrategi. Bürkert anskaffer kompensasjonsbeviser for et skogskulturprosjekt som er sertifisert i henhold til de strenge reglene for gullstandarden.

Bærekraftig konstruksjon

I tillegg til målsetningen om optimal utnyttelse av beliggenhet, har økologiske målsetninger alltid hatt høy prioritet hos Bürkert når det er snakk om nybygg. Herunder også omfattende tiltak for skånsom ressursbruk, energibesparelse, energiforsyning og energifordeling. F.eks. bleBürkert Campus prisbelønnet av TÜV for sin CO2-nøytrale og usedvanlig bærekraftige konstruksjon – en standard også for fremtidige byggeprosjekter.

Analyse av CO2-fotavtrykket til våre løsninger

For å oppfylle vårt selskapsansvar er det påkrevd med en målrettet tilpasning av produktutviklingsprosessen i bærekraftig retning. Til dette formålet analyseres det for tiden hvor CO2 oppstår og hvor det kan foretas besparelser, noe som utgjør det første trinnet i retning av en CO2-nøytral produksjon.

I tillegg til våre karbon-fotavtrykk reduserende aktiviteter, har vi satt oss fore å møte standardene, satt i vår Code of Conduct og Human Rights Declaration.