Dele lenke via e-post
Ikke alle nødvendige felt var fylt
send epost

WhisperValve type 6757 – ideell for bruksområder med høye strømningshastigheter eller trykk opp til 16 bar

Leter du etter en medieseparert vippeventil som tåler et trykk på 16 bar og er energieffektiv? Leter du etter en ventil som har høye strømningshastigheter til tross for dens kompakte design på 18 mm? WhisperValve type 6757 er løsningen.

WhisperValve type 6757 doserer, blander og fordeler væsker og gasser. Den medieseparerte 2/2- og 3/2-veisventilen er utformet for bruk i analyse-, medisin- og laboratorieteknologi. Til tross for den intense belastningen i disse bruksområdene, er WhisperValve med flipperventilprinsippet holdbare, veksler nesten lydløst (~45 dB) og tåler pålitelig trykk på opptil 16 bar.

Sammenlignet med konvensjonelle ventiler, kjennetegnes type 6757 fremfor alt av sitt lave effektforbruk på 4,5 watt. Som alle ventiler i WhisperValve-serien, er Type 6757 basert på det fysiske prinsippet til Lorentz-kraften.

Hvordan fungerer Lorentz-kraften?

Permanentmagneter danner et konstant magnetfelt. Spolen i ventilhuset beveger seg innenfor magnetfeltet. Dette skaper en konstant kraft som beveger membranen.

I kombinasjon med det velprøvde vippeventilprinsippet kan raske koblingstider oppnås. I tillegg flyttes membranen på en spesielt ressursbesparende og slitesterk måte, noe som fører til en spesielt lang levetid på membranen.

Ideell for en rekke bruksområder

Skylle- og desinfeksjonsprosesser i medisinsk sektor

Medisinsk utstyr skal skylles, rengjøres, desinfiseres og steriliseres. Ventiler som brukes i dialysemaskiner og i medisinske steriliserings- og desinfeksjonsapparater, for eksempel for å rengjøre endoskoper, må kunne tåle skyllesykluser med temperaturer på opptil 90 °C. Type 6757 er utformet på en slik måte at slike sykluser kan gå over en definert tidsperiode. I tillegg har type 6757, til tross for sin kompakte design, en nominell diameter på mellom 1,4 og 4 mm. Dette muliggjør Kv-verdier på opptil 0,425 m³/h (QNn: 440 l/min), noe som gjør prosesser mer effektive.

Analyseteknikk og bruk i laboratorier

Takket være mediesepareringen, trykkområdet på opptil 16 bar og den kjemiske motstanden til materialene som brukes, er WhisperValve også ideell for analyseteknikk og bruk i laboratorier.

Innen flash-kromatografi, for eksempel, kan ventilene brukes til å oppnå en høyere gjennomstrømning og dermed øke separasjonsytelsen til kromatografikolonnen. I tillegg til analyseteknikk og medisinsk sektor, er 6757 også egnet for bruksområder med trykk-tid-dosering, som for eksempel dosering av smakstilsetninger, på grunn av dens utmerkede koblingstider.

 

Type 6757

2/2- eller 3/2-veis Whisper Valve med medieseparering

Type 6757
  • Svært rask kobling med lav støyutvikling <45dB(A)
  • Stort trykkområde opptil 16 bar ved nominell diameter DN1,4 mm
  • Høy kjemisk bestandighet
  • Kompakt design med 18mm konstruksjonsbredde
  • Høy mottrykktetthet

Dine fordeler oppsummert

✓ Høy energieffektivitet takket være lavt effektbehov på kun 4,5 watt
✓ Hurtigkoblende ventil med en koblingstid på 7 ms iht. ISO 12238:2001
✓ Tåler skylling med temperaturer på opptil 90 °C
✓ Ideell for trykkområder på opptil 16 bar
✓ Høy gjennomstrømning – Kv-verdier på opptil 0,425 m³/h mulig