Dele lenke via e-post
Ikke alle nødvendige felt var fylt
send epost

Nye funksjoner for ventilterminal AirLINE Ex type 8650

Ventilterminalen av type 8650 ble utstyrt med nye innovative funksjoner som en del av en re-engineering. Finn ut mer om forbedringene og fordelene etter dette.

Ventilterminalen AirLINE Ex type 8650 er et modulært, elektropneumatisk automatiseringssystem for Ex-sone 1 / 21. Siden 2006 har kundene våre hatt tillit til denne ventilterminalen for å kontrollere komplekse prosesser og produksjonssekvenser i potensielt eksplosive miljøer.

Som et resultat av ombyggingen tilbyr type 8650 også reviderte grunnleggende pneumatiske moduler i tillegg til et utvidet temperaturområde og en ny design. I forbindelse med hotswap-funksjonen har de nye modulene en høyere gjennomstrømningsmengde, noe som gjør type 8650 egnet for en rekke ulike bruksområder.

I tillegg er ATEX / IECEx-godkjenningene for ventilterminalen oppdatert og samsvarer med siste versjon av EU-standarden (IEC 60079 / EU-direktiv 2014/34/EU).

Større prosessikkerhet takket være trykkovervåking direkte på ventilterminalen.

Nye funksjoner, som trykksensorer eller trykkbrytere som kan integreres direkte, sikrer større prosessikkerhet gjennom statusspørringer og trykkovervåking. Dersom et definert trykk blir under- eller overskredet, kan bestemte handlinger (f.eks.: advarsler) utløses.

Høyere anleggssikkerhet med nye funksjoner

For ekstern sikkerhetsrettet utkobling kan en enkeltventil av typen 6518 monteres på matemodulen. Dette gjør at ytelsesnivå C kan oppnås i samsvar med maskindirektivet EN 13849.

Typ 8650 mit Ventil Typ 6518

Ventilen av type 6518 for sikkerhetsrelatert utkobling i type 8650

Fullt kompatibel med Siemens SIMATIC ET 200iSP

Type 8650 er den eneste ventilterminalen som er fullt kompatibel med Siemens IO-systemet SIMATIC ET 200iSP når det gjelder maskinvare og programvare, og som kan installeres i koblingsskap i Ex-sone 1 / 21.

Kombinasjonen av Siemens I/O-systemet med Bürkerts ventilterminal gir spesielle fordeler innen prosessautomatisering. Dette er et kompakt, komplett system med høy kanaltetthet. Dette gir mer plass i koblingsskapet, som tillater installasjon av flere pneumatiske og elektriske moduler.

Enkel kabling for fleksibel systemdesign

Takket være den direkte tilkoblingen, er det i tillegg ikke nødvendig å koble til de individuelle ventilene eller I/O-systemet. Dette sikrer en mer fleksibel systemdesign og en ukomplisert konvertering av det eksisterende systemet.

Diagnosefunksjoner er integrert direkte i prosesskontrollsystemet

Tilkobling til Siemens PCS7 prosesskontrollsystem er enkel. Alle diagnosefunksjoner er integrert direkte i PCS7 og kan enkelt stilles inn der.

Diagnosefunksjoner:

  • Bryterposisjonsvisning for ventilen
  • Koblingsyklusteller
  • Registrering av kabelbrudd og kortslutninger

Takket være den integrerte koblingssyklustelleren kan vedlikehold planlegges bedre – dette gjør at ventiler kan skiftes ut før en ikke-planlagt feil i systemet kan oppstå.

En oversikt over dine fordeler

✓ Fullt kompatibel med Siemens SIMATIC ET 200iSP
✓ Trykkbryter/-sensor kan integreres direkte
✓ Integrerte diagnosefunksjoner, som registrering av trådbrudd eller kortslutning
✓ Ventiler til sikkerhetsrettet utkobling opptil Performance Level C
✓ Feltbusstilkobling for pneumatikk i Ex-sone 1 / 21 via PROFIBUS DP

Type 8650

AirLINE Ex - elektropneumatisk automatiseringssystem for bruk i eksplosjonsfarlige omgivelser

Type 8650
  • Utviklet for bruk i eksplosjonsfarlige områder (sone 1/21)
  • Utviklet i samarbeid med firmaet Siemens
  • Elektrisk styring via PROFIBUS® DP-is, elektriske I/O-funksjoner via Siemens SIMATIC ET 200 iSP™-modul
  • NEW REV.2 muliggjør nye integrerbare funksjoner som f.eks. Trykksensor eller trykkbryter

Min sammenligningsliste